Artikel från

Fältbiologerna är Miljödepartementet

12 September 2024

Fältbiologerna är Sveriges största ungdomsrörelse för natur- och miljöengagemang. Under hösten är de Miljödepartementet i exil.

Fältbiologerna

Unga tar ledningen i miljökampen – Fältbiologerna driver Miljödepartementet i exil i höst

Fältbiologerna har länge varit en stark röst för miljön och tar nu nästa steg genom bli Miljödepartementet i exil. Under hösten tar de över stafettpinnen för kampanjen, med ett tydligt budskap: Unga tänker inte vänta på förändring – vi skapar den själva. Med ökande oro över den fortsatt urholkade miljöpolitiken i Sverige, ska de nu representera den unga generation som vägrar acceptera att miljöfrågor ignoreras.

“När Miljödepartementet lades ner lovade Klimat- och näringslivsdepartementet att näringslivets satsningar skulle harmonisera med en hållbar samhällsutveckling. Vi har tyvärr sett motsatsen under mandatperioden, där utsläppen ökat och miljöfrågor systematiskt nedprioriterats”, säger Tobias Larsson, ordförande i Fältbiologerna. “För oss unga, som dagligen kämpar för en hållbar framtid, står det klart att vi själva måste driva förändringen, säger Tobias Larsson, ordförande i Fältbiologerna.

Fältbiologerna kommer under hösten att driva kampanjen genom sociala medier, med fokus på områdena skog, hav, klimat och jordbruk. De kommer att lyfta fram bristerna i dagens miljö- och klimatpolitik och presentera konkreta åtgärder för en hållbar framtid.

– Vi vill visa att den unga miljörörelsen har kunskaperna och är redo att ta tag i de verkliga problemen för att skapa en hållbar framtid. Samtidigt vill vi visa behovet av ett verkligt miljödepartement, som hanterar och väger in samtliga miljöfrågor. Vi är stolta över att axla ansvaret som “Miljödepartementet i exil”, säger Tobias Larsson.

Om Fältbiologerna:

Fältbiologerna är Sveriges största ungdomsrörelse för natur- och miljöengagemang. Med tusentals aktiva medlemmar över hela landet arbetar vi dagligen för att skydda naturen, påverka miljöpolitiken och rädda hotade arter. Vi är Naturskyddsföreningens fristående ungdomsorganisation och välkomnar alla mellan 6 och 25 år som vill vara en del av lösningen på vår tids största utmaningar.

Besök oss på: www.faltbiologerna.se

Vill du kontakta Fältbiologerna angående kampanjen? Kontakta miranda.dahlgren@faltbiologerna.se

Fler nyheter

  • {{ formatDate(post.date) }} • Artikel från Miljödepartementet i exil

Prioritera klimat och miljö

Genom att montera ner Sveriges klimat- och miljöpolitik riskerar Ulf Kristersson vår gemensamma framtid och den tydligaste symbolen för detta haveri är att miljödepartementet läggs ned.

Skriv under

Istället för att lägga ned miljödepartementet och göra det underställt näringsdepartementet måste regeringen se till att klimat- och miljöfrågor är det som sätter ramarna för alla politikområden, inte minst näringslivsfrågor!

Något gick fel. Var god försök igen. Om felet kvarstår, kontakta sidans ägare.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om kampanjarbetet för klimat och miljö. Vi respekterar din integritet. Läs Greenpeace sekretesspolicy

Dela

Stå upp mot nedskärningarna i miljöskyddet, håll miljödepartementet vid liv och gör en beboelig planet prioritet före kortsiktiga vinster i näringslivet!

Donera

Genom att stötta oss kan vi öka pressen på politiken att stoppa de stora nedskärningar som planeras de kommande åren för utgifter relaterade till klimat och skydd av miljö.

SEK