Artikel från Miljödepartementet i exil

First Aid Kit är Miljödepartementet

7 July 2023

First Aid Kit är Miljödepartementet under konsert i Globen 2023.

Christian Åslund / Miljödepartementet

FIRST AID KIT:

”Vi tycker att det är fruktansvärt att den nya regeringen har valt att lägga ner Miljödepartementet. En klimatkris pågår. För oss var det självklart att ha med Miljödepartementets skylt på vår konsert. Miljöpolitik måste prioriteras och tas på allvar, NU.”

Det sade First Aid Kit då de representerade Miljödepartementet på sin konsert i Globen i våras.

Ett halvår har nu gått sedan Sverige fick vad som kan vara världens enda Miljödepartement i exil. Många har sedan dess vårdat dess skylt och varit folkets representanter som Miljöministrar i olika sammanhang, på demonstrationer, klimatstrejker, seminarier, möten och på gator och torg. Och på konserter.

Tack alla folkets Miljöministrar för detta halvår. Miljödepartementet lever!

Fler nyheter

  • {{ formatDate(post.date) }} • Artikel från Miljödepartementet i exil

Prioritera klimat och miljö

Genom att montera ner Sveriges klimat- och miljöpolitik riskerar Ulf Kristersson vår gemensamma framtid och den tydligaste symbolen för detta haveri är att miljödepartementet läggs ned.

Skriv under

Istället för att lägga ned miljödepartementet och göra det underställt näringsdepartementet måste regeringen se till att klimat- och miljöfrågor är det som sätter ramarna för alla politikområden, inte minst näringslivsfrågor!

Något gick fel. Var god försök igen. Om felet kvarstår, kontakta sidans ägare.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om kampanjarbetet för klimat och miljö. Vi respekterar din integritet. Läs Greenpeace sekretesspolicy

Dela

Stå upp mot nedskärningarna i miljöskyddet, håll miljödepartementet vid liv och gör en beboelig planet prioritet före kortsiktiga vinster i näringslivet!

Donera

Genom att stötta oss kan vi öka pressen på politiken att stoppa de stora nedskärningar som planeras de kommande åren för utgifter relaterade till klimat och skydd av miljö.

SEK