Artikel från Miljödepartementet i exil

Fridays For Future tar hand om Miljödepartementet

17 February 2023

Idag var Miljödepartemetet i exil med vid Skolstrejk för klimatet.

Bild: Christian Åslund/Miljdepartementet

Bild {{activeIndex + 1}}/{{slideCount}}

Greta Thunberg från Fridays For Future tog idag hand om Miljödepartementets skylt.

Bild: Christian Åslund/Miljödepartementet

Bild {{activeIndex + 1}}/{{slideCount}}

"Vi ger oss aldrig". Miljödepartementet och Fridays For Future vid dagens Skolstrejk för klimatet.

Bild: Christian Åslund/Miljödepartementet

Bild {{activeIndex + 1}}/{{slideCount}}

Vid dagens klimatstrejk intill Sveriges riksdag deltog Miljödepartementet i exil. Skylten som räddades av aktivister strax före nyår innan regeringens beslutade nedläggning av Miljödepartementet tillhör nu folket.

Fridays For Future inleder därmed en stafett, där Miljödepartementets skylt kommer att resa vidare som en symbol för hoppet om en politik där Sverige lever upp till sina klimat- och miljömål.

– Det här tillhör nu folket och nu ska den ut och resa och träffa den globala klimat- och rättviserörelsen säger Anton Foley från Fridays For Future.

Fler nyheter

  • {{ formatDate(post.date) }} • Artikel från Miljödepartementet i exil

Prioritera klimat och miljö

Genom att montera ner Sveriges klimat- och miljöpolitik riskerar Ulf Kristersson vår gemensamma framtid och den tydligaste symbolen för detta haveri är att miljödepartementet läggs ned.

Skriv under

Istället för att lägga ned miljödepartementet och göra det underställt näringsdepartementet måste regeringen se till att klimat- och miljöfrågor är det som sätter ramarna för alla politikområden, inte minst näringslivsfrågor!

Något gick fel. Var god försök igen. Om felet kvarstår, kontakta sidans ägare.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om kampanjarbetet för klimat och miljö. Vi respekterar din integritet. Läs Greenpeace sekretesspolicy

Dela

Stå upp mot nedskärningarna i miljöskyddet, håll miljödepartementet vid liv och gör en beboelig planet prioritet före kortsiktiga vinster i näringslivet!

Donera

Genom att stötta oss kan vi öka pressen på politiken att stoppa de stora nedskärningar som planeras de kommande åren för utgifter relaterade till klimat och skydd av miljö.

SEK