Artikel från Miljödepartementet i exil

Global utmaning för Miljödepartementet

22 March 2023

Eva Svedling, vd för Global utmaning tar hand om Miljödepartementets skylt i veckan!

Nu tar Global Utmaning över Miljödepartementet! När regeringen valde att lägga ner departementet bestämde sig miljörörelsen för att ge det ett hem i exil. Skylten skruvades ner från husfasaden och nu är den på turné mellan organisationer och individer som vill se en kraftfull klimat- och miljöpolitik.

Tidigare har @fridaysforfuture.swe och artisten Stefan Sundström @steffeflum tagit hand om skylten. Vi är stolta över att få ge @miljodepart ett hem hos oss denna vecka och kommer att presentera ett antal reformer för en rättvis klimatomställning.

Global utmanings VD Eva Svedling var tidigare statssekreterare på Miljödepartementet och känner sig som hemma med skylten vid sitt skrivbord. Jacob Kristiansson, praktikant hos oss, hämtade upp den på Greenpeace kontor.

Håll utkik efter reformförslag från Global utamaning på webben, twitter och instagram!

Fler nyheter

  • {{ formatDate(post.date) }} • Artikel från Miljödepartementet i exil

Prioritera klimat och miljö

Genom att montera ner Sveriges klimat- och miljöpolitik riskerar Ulf Kristersson vår gemensamma framtid och den tydligaste symbolen för detta haveri är att miljödepartementet läggs ned.

Skriv under

Istället för att lägga ned miljödepartementet och göra det underställt näringsdepartementet måste regeringen se till att klimat- och miljöfrågor är det som sätter ramarna för alla politikområden, inte minst näringslivsfrågor!

Något gick fel. Var god försök igen. Om felet kvarstår, kontakta sidans ägare.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om kampanjarbetet för klimat och miljö. Vi respekterar din integritet. Läs Greenpeace sekretesspolicy

Dela

Stå upp mot nedskärningarna i miljöskyddet, håll miljödepartementet vid liv och gör en beboelig planet prioritet före kortsiktiga vinster i näringslivet!

Donera

Genom att stötta oss kan vi öka pressen på politiken att stoppa de stora nedskärningar som planeras de kommande åren för utgifter relaterade till klimat och skydd av miljö.

SEK