Artikel från Miljödepartementet i exil

Igår var Stefan Sundström Miljödepartementet

4 March 2023

En av våra mest uppskattade visångare, Stefan Sundström, är inte bara upphovsman till älskade sånger, utan också till böcker och filmer om hållbar matproduktion och grönare livsstil. En bra chef för Miljödepartementet i exil, alltså, om så bara för en dag. Efter att ha agerat för Miljödepartementet i exil från scenen i Uddevalla lämnade Stefan vidare skylten till nästa person eller grupp som upprätthåller det departement som är i exil till dess att det återinförs.

Folkets miljödepartement lever, motståndet mot de drakoniska nedskärningarna i Sveriges miljöarbete lever. Tack Stefan, du är välkommen att leda Miljödepartementet när du vill igen.

Du är Miljödepartementet, vi är Miljödepartementet.

Foto: Marie-Louise Berzén

Fler nyheter

  • {{ formatDate(post.date) }} • Artikel från Miljödepartementet i exil

Prioritera klimat och miljö

Genom att montera ner Sveriges klimat- och miljöpolitik riskerar Ulf Kristersson vår gemensamma framtid och den tydligaste symbolen för detta haveri är att miljödepartementet läggs ned.

Skriv under

Istället för att lägga ned miljödepartementet och göra det underställt näringsdepartementet måste regeringen se till att klimat- och miljöfrågor är det som sätter ramarna för alla politikområden, inte minst näringslivsfrågor!

Något gick fel. Var god försök igen. Om felet kvarstår, kontakta sidans ägare.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om kampanjarbetet för klimat och miljö. Vi respekterar din integritet. Läs Greenpeace sekretesspolicy

Dela

Stå upp mot nedskärningarna i miljöskyddet, håll miljödepartementet vid liv och gör en beboelig planet prioritet före kortsiktiga vinster i näringslivet!

Donera

Genom att stötta oss kan vi öka pressen på politiken att stoppa de stora nedskärningar som planeras de kommande åren för utgifter relaterade till klimat och skydd av miljö.

SEK