Artikel från Miljödepartementet i exil

Miljödepartementet i Almedalen

2 July 2023

I Almedalen olika profiler från bland annat miljörörelsen och civilsamhället fått representera Miljödepartementet, som regeringen lade ned vid årsskiftet. De har alla fått samma fråga och berättat vad de skulle göra om de var miljöminister. 

Under Almedalsveckan har Stefan Sundströms röst hörts på Visbys gator. Artisten har spelat in en jingel med texten ”Miljöminister för en dag – vad skulle du göra, vad skulle du va”. Precis detta har de profilerna från olika organisationer berättat om på Miljödepartementets Instagram-konto, exempelvis Världsnaturfonden, Kristna Fredsrörelsen, Naturskyddsföreningen och fackförbundet Vision. Även forskare som Tomas Kåberger och politiskt aktiva, som tidigare miljöministern Annika Strandhäll (S), har berättat om vad de skulle göra som miljöministrar.

Totalt har 22 personer delat sina tankar och hållit upp entréskylten till Miljödepartementet, som aktivister omhändertog när regeringen lade ned departementet vid årsskiftet.

Fler nyheter

  • {{ formatDate(post.date) }} • Artikel från Miljödepartementet i exil

Prioritera klimat och miljö

Genom att montera ner Sveriges klimat- och miljöpolitik riskerar Ulf Kristersson vår gemensamma framtid och den tydligaste symbolen för detta haveri är att miljödepartementet läggs ned.

Skriv under

Istället för att lägga ned miljödepartementet och göra det underställt näringsdepartementet måste regeringen se till att klimat- och miljöfrågor är det som sätter ramarna för alla politikområden, inte minst näringslivsfrågor!

Något gick fel. Var god försök igen. Om felet kvarstår, kontakta sidans ägare.

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om kampanjarbetet för klimat och miljö. Vi respekterar din integritet. Läs Greenpeace sekretesspolicy

Dela

Stå upp mot nedskärningarna i miljöskyddet, håll miljödepartementet vid liv och gör en beboelig planet prioritet före kortsiktiga vinster i näringslivet!

Donera

Genom att stötta oss kan vi öka pressen på politiken att stoppa de stora nedskärningar som planeras de kommande åren för utgifter relaterade till klimat och skydd av miljö.

SEK